ΝΕΑ

Η «Σχεδία» στηρίζει το ΚΕΘΕΑ

H «Σχεδία» και ο πρόεδρός της Στέφανος Τζιμογιάννης ήταν εκεί, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το ΚΕΘΕΑ

 

 

 

 

 

Συνεργασία με το πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης του αλκοολισμού 

Συνεργασία με το πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης του αλκοολισμού και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», σε επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, ξεκίνησε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση βιωματικού χαρακτήρα της ομάδας προσωπικού με συντονίστριες την κα Κομνηνού, κοινωνιολόγο, και την κα Γκόντα, ψυχολόγο. Τον κύκλο της εκπαίδευσης «εγκαινίασε» ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Β. Κούτρας τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

 Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», στο πλαίσιο των προληπτικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη κοινότητα, υλοποιεί ομάδες για γονείς παιδιών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Στόχος των ομάδων είναι η στήριξη των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο, η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και η λειτουργική διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά.
Στις ομάδες αυτές δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στους γονείς να εκφράσουν τη γνώμη, την εμπειρία και τους προβληματισμούς τους, να μοιραστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
Τα θέματα που αναπτύσσονται, αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, την επικοινωνία στην οικογένεια, τις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια, την κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων καθώς και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.
Κάθε ομάδα θα ολοκληρώνεται σε επτά (7) δίωρες συναντήσεις, (μία συνάντηση την εβδομάδα, πρωινές ή απογευματινές ώρες) και μπορούν να συμμετέχουν 10-15 άτομα. Οι ομάδες γονέων θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», (Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα, 3ος όροφος, Παπαδοπούλου 11, τηλ. 26510 25595). Η «Σχεδία» στις κατασκηνώσεις Σαγιάδας


Οι δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων δεν σταματάνε. Η «Σχεδία» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων παρεμβαίνει στις παιδικές κατασκηνώσεις στη Σαγιάδα του νομού Θεσπρωτίας. Ομάδες αγοριών και ομάδες κοριτσιών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να επεξεργαστούν θέματα χρήσης ασφαλούς διαδικτύου. Αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση γίνεται σε ομάδες κοριτσιών.
Συντονίστρια των ομάδων είναι η Ερασμία Φείδη, ψυχοπαιδαγωγός και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου